27.05.2007

su tasarrufu konusunda neler yapabiliriz?


Dünyada tatlı su kaynakları oldukça sınırlıdır.Bu yüzden suyumuzu tasarruflu kullanmamız gerekir.İşte size su tassarrufu konusunda bazı tavsiyeler;
-Tuvalet sifonları en çok su israfı yapılan yerlerden birisidir.Bu nedenle sifonlarınızı gerekmedikçe çekmeyiniz.
-Diş fırçalarken veya tıraş olurken suyu açık bırakmayınız.Bu sayede yılda kişi başına 12 ton suyu kurtarabiliriz.
-Evdeki bütün muslukları kontrol edip bakımını yaptırınız.
-1,5 litrelik suyla dolu bir pet şişeyi sifonunuzun içine yerleştirin.sadece bu yöntemle yılda 2 ton suyu kurtarabilirsiniz.
-Çamaşır vaya bulaşık makinenizi tam dolu iken çalıştırınız.Makinenizi haftada bir kez bile daha az çalıştırırsanız yılda 9 ton suyu kurtarabilirsiniz.
-Banyo yapmak yerine duş almayı tercih edebilirsiniz.
-Bulaşıklarınızı elde yıkamak yerine bulaşık makinesinde yıkayınız.Bu sayede 4 kişilik bir ailede yılda tam 26-40 ton suyu kurtarabilirsiniz.
-Sebze ve meyvelerinizi elde yıkamak yerine su dolu bir kapta yıkayınız.Bu sayede yine 4 kişilik bir ailede yılda 18 ton su kurtarabilirsiniz.
-Su tasarrufu sağlayacak özellikte armatürler kullanınız.
-Bahçenizi sabah saatleri veya akşamları buharlaşmanın minimum olduğu saatte sulayınız.
-Banyo suyunuzun ısınmasını beklerken suyu bir kovaya doldurunuz.
-Arabanızı nemli bezlerle silebilir ya da bir kovaya su doldurup dökerek yıkayabilirsiniz.

9 yorum:

Adsız dedi ki...

Blogunuz buraya http://blogdenizi.blogcu.com/2290633/ eklendi.
Su sorunu malesef fazla dile getirilmiyor, getirilmedigi icin de sorunun onemi pek bilinmiyor. Duyarliliginiz icin tesekkurler.
Cevre dostlarina sevgilerle,

Adsız dedi ki...

ewet su gerçekten bu sıralar çok sorun ilerde türkiyeyi düşünemiom gerçekten su tasarrufu çok önemli çevre dostu arkadaşım selene duarlılığı için çok teşekkürler..:)

Adsız dedi ki...

sitemizde bir su arıtma sistemi var.bütün musluklarımızdan kireçsiz su geliyor ve bu nedenle sabun veya deterjan bir türlü arınmıyor.bu nedenle sadece el yıkarken bile gerekenden belki 5 kat daha fazla su harcıyoruz.sitede ise 100 daire var.su tasarrufu konusunda ki bu uyarımı kimse dikkate almıyor.bu durum ise beni gerçekten çok üzüyor

yüxexes dedi ki...

Merhaba,
Öncelikle 100 dairelik bir sitede kimsenin bu konuya önem vermemesi çok üzücü.eğer sitedekileri ikna edebilirseniz su arıtma sisteminin kaldırılmasını yada su arıtma sistemini %100'den, %60,%50'lere düşürülmesini sağlayabilirsiniz. duyarlılığınız için teşekkürler.

Adsız dedi ki...

artık siteye yeni konu eklenmiyor mu? yıl 2012 :) taa 2008 de yazmışsınız ...

defne ve ipek dedi ki...

Valla tşkkür ederm sosyal projem için yardımcı oldunuz ayrıca bunları okurken gözümdeki yaşı bile kovayla biriktirip arabayı yıkamayı dşnyrm..

bosver adımı dedi ki...

defne ve ipek 6b desiniz dimi siz ??

defne ve ipek dedi ki...

defne ayrıldı bn varım ama noldi ki sn kimsin :DDD

Adsız dedi ki...

Her yıl Onlarca Su boşuna Akıyor Ve Millet olarak İnsanlar olarak Görmezden GElıyorum Birbirimizi Bilinçlendırmyıoruz. Bunun için Ben duyarsız olmıcam ve Herkezi Bilinçlendırmek ve Sudan tasarruf yapmak Su da israf etmemek İçin Tavsiye üzerine kullandıgım ve Yararını Gordugum Bir Çalışma Yapan Firma var sızlerınde bu Firmaya ulaşarak Çalışma Yapıp Sudan Tasarruf edıp Boşa Akan suların Önüne Geçelimm derimmm .. http://www.drfatura.com/ Buyrun Bakın Sitede Zaten sızde bana hak verıceksınızzz...